Nood/vluchtwegverlichting

Een veilige vluchtweg door goede noodverlichting!

Noodverlichting in openbare gebouwen of in bedrijven dient beschikbaar te zijn voor het geval de standaard verlichting wegvalt door een calamiteit waardoor de electriciteitsvoorzieining niet meer werkt. Noodverlichting zorgt ervoor dat u in staat bent het pand te verlaten via een vooraf vastgestelde verlichte route (vluchtrouteverlichting) die door groene pictogrammen (vluchtwegaanduiding) getoond wordt. Een vluchtweg is heel belangrijk zodra er een calamiteit plaatsvindt.

Op deze vluchtweg moet overal minimale verlichting (vluchtwegverlichting) zijn zodat u in staat bent obstakels te vermijden en veilig kunt evacueren. Grote verblijfsruimten zoals bijvoorbeeld vergaderkamers,kantines of kantoren, die aansluiten op zo’n vluchtroute dienen ook voorzien te zijn van minimale verlichting (anti-paniekverlichting). Zo bent u in staat de vluchtroute te bereiken en van daaruit uw weg te vinden. Als er binnen uw bedrijf werkplaatsen met machines, laboratoria  aanwezig zijn, moeten die vaak extra verlicht worden. Dat is de zogenaamde verlichting voor werkplekken met een verhoogd risico.

Ook goede noodverlichting is van levensbelang. P&G Safety verzorgt de controles volgens de NEN3140. Hieronder treft u de juiste materialen die u nodig heeft om de noodverlichting en vluchtwegverlichting aan te brengen.

P&G Safety is erkend specialist van het kenniscentrum Noodverlichting