Pictogrammen en veiligheidsborden

Pictogrammen: in één keer duidelijk wat de instructie is.

Veiligheidspictogrammen zijn van groot belang voor de veiligheid van u en uw medewerkers, maar ook voor de veiligheid van uw bezoekers. Pictogrammen hebben een duidelijke boodschap, zonder dat deze aan de andere kant op een te directe manier aan zal komen.

Wat dacht u van een veiligheidspictogram dat aangeeft dat men absoluut niet mag roken, waar de nooduitgang is of dat men een veiligheidsbril dient te dragen? Mensen accepteren de dwingende boodschap van de pictogrammen, waardoor u niet hoeft na te denken over het gebruik van de juiste woorden. 

Bovendien zijn veiligheidspictogrammen universeel, waardoor taalbarrières niet langer een rol hoeven te spelen. Krijgt u regelmatig internationale klanten of relaties over de vloer? Dan geven de pictogrammen bijvoorbeeld eenvoudig aan dat men absoluut geen vuur man ontsteken, of er een EHBO post in de buurt is. 

Bovendien zijn veiligheidspictogrammen universeel, iedereen begrijpt ze. Kant en klare borden die regelmatig gebruikt worden zullen herkenbaarheid oproepen. Hiermee kunt u een boodschap helder en duidelijk overbrengen.

P&G Safety heeft een groot assortiment aan pictogrammen en veiligheidsborden.