Onze geschiedenis Het verhaal

De grondleggers van P&G Safety zijn de Gamerse ondernemers Peter en Gerard (hieronder te zien op de foto) die in 2005 het brandveiligheidsbedrijf oprichtten. Gerard besloot al snel na de oprichting om een andere weg in te slaan, waarna Peter van Wijk het stokje volledig overnam en P&G Safety alleen voortzette vanuit een loods aan de Burgerstraat in Gameren.

Naast eigenaar van P&G Safety is Peter in het dagelijks leven ook postcommandant van de vrijwillige brandweerpost Gameren.

Sinds de oprichting is er door Peter en zijn team hard aan de weg getimmerd om naam te maken. En met succes! Want dankzij een goede bereikbaarheid, vierentwintig uur per dag, en het bieden van hoogwaardig advies en kwaliteitsproducten. Mede dankzij daardoor durven we inmiddels wel te stellen, is P&G Safety uitgegroeid tot een begrip in de regio Bommelerwaard en ver daarbuiten. Niet zo verwonderlijk dat we uit ons spreekwoordelijke jasje groeiden en dus werden er concrete plannen gemaakt voor de bouw van een nieuw hoofdkwartier.

In 2018 was het zover! Peter en zijn team namen met P&G Safety hun intrek in het nieuwgebouwde bedrijfspand aan de Rondgang 26 in Gameren. Waar zowel het goed uitgeruste magazijn als de werkplaats en het kantoor zich bevinden en vanwaar zij dagelijks bezig zijn met en bijdragen aan een (brand)veilig Nederland.

Maak kennis met het team

 

Erkend en gecertificeerd veiligheidsbedrijf

Als sinds de oprichting is P&G Safety een REOB erkend bedrijf en voeren Peter en zijn team van brandveiligheidsspecialisten controles uit overeenkomstig de vastgestelde onderhoudsnormen NEN-EN671-3 (brandslanghaspels), NEN2559 (brandblussers) NEN 1594 (droge blusleidingen). In 2022 is hier ook een certificering voor noodverlichting bij gekomen. Twee mooie mijlpalen die bijdragen aan het doel om optimale kwaliteit en veiligheid te leveren.

Om deze kwaliteit te verkrijgen en behouden hebben onze onderhoudsmonteurs verschillende gespecialiseerde cursussen gevolgd, waaronder een REOB-Opleiding en een VCA-opleiding. Daarnaast vindt voortdurend bijscholing plaats, waarbij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van brandbeveiliging en brandpreventie aan bod komen. Onze vakmensen zijn voorzien van alle benodigde apparatuur, onderdelen en gereedschappen, zodat ze vrijwel alle voorkomende reparaties en onderhoudswerkzaamheden snel en vakkundig ter plaatse kunnen uitvoeren.

Kom in contact met P&G Safety

 

Zij vertrouwden al op P&G Safety Klanten