Onze geschiedenis Het verhaal

P&G Safety is opgericht in 2005 door Peter van Wijk in Gameren. Naast eigenaar van P&G Safety, de brandveiligheidsspecialist van Midden- en Zuid-Nederland is Peter in het dagelijks leven ook postcommandant van de vrijwillige brandweerpost Gameren.

Al meer dan 2500 bedrijven vertrouwden de zorg voor een brandveilig bedrijf toe aan de deskundige handen van P&G Safety. En terecht, want bij P&G Safety weet je dan ook zeker dat je daarmee geen risico loopt. Zo zet P&G Safety een compleet registratiesysteem op poten. Dat maakt inzichtelijk welke maatregelen een bedrijf al heeft genomen, welke middelen er zijn aangeschaft, tegen welke investering en in hoeverre die kostenpost al afgeschreven is.

Veiligheidscertificaten

Veiligheidscertificaten zijn in de branche een absolute vereiste. Het is ongelofelijk belangrijk dat u er van op aan kunt dat bedrijven waaraan uw veiligheid wordt toevertrouwd, zelf de zaken uitstekend en zelfs meer dan dat voor elkaar hebben. P&G Safety is altijd voorzien van de laatste keurmerken en waarborgeisen. 

CIBV
CIBV (Certificatie-Instelling voor Beveiliging en Veiligheid) is gespecialiseerd in brandbeveiliging en inbraakbeveiliging.

Het CIBV certificaat is geen papieren tijger. Wie de auditors van het CIBV op bezoek krijgt moet van goede huize komen. En dat doen we bij P&G Safety. Het CIBV legt de focus op vakmanschap, kennis en ervaring. De ervaren en deskundige auditors zijn er van overtuigd dat de kwaliteit die P&G Safety levert op het gebied van brand- en inbraakbeveiliging valt of staat bij de organisatie en het vakmanschap. 

Het is dan ook een certificaat wat we met trots dragen! Het waarborgt voor u onze kwaliteit, het houdt ons gemotiveerd die te blijven leveren. Kijk op www.cibv.nl voor meer informatie.

Brand Veilig Nederland
Brand Veilig Nederland is een landelijk initiatief om grote afnemers van de producten in de beveiligingsbranche landelijke dekking te verzekeren. P&G Safety is een van de grote spelers (en oprichters) van deze landelijke organisatie. 

Voorbeeld: een kinderdagverblijf keten met 800 vestigingen wil graag grootschalig inkopen, omdat de brandbeveiliging voor de kleine kinderen natuurlijk nog eens extra aandacht verdient en aan alle voorwaarden moet voldoen. Om de continuïteit en kwaliteit te waarborgen is het overkoepelende samenwerkingsverband bij dergelijke zaken een uitstekende manier gebleken om snel en adequaat te leveren. En te blijven onderhouden!

Verschillende bedrijven verdeeld over het hele land hebben aansluiting bij Brand Veilig Nederland. En daarmee is de kwaliteit van de diensten en producten gewaarborgd.

Ook voor overheden is P&G Safety de ideale partij. Overheidsinstanties mogen alleen maar werken met bedrijven die voldoen aan de streng gecertificeerde CIBV-richtlijnen. P&G Safety is één van die bedrijven. 

Met zijn achtergrond als tuinder heeft Peter van Wijk een systeem bedacht waardoor tuinders veel eerder op de hoogte zijn van een beginnende brand middels hun mobiele telefoon. Twee verzekeraars hebben dit door P&G Safety ontwikkelde product zelfs verplicht gesteld.

Alleen het aanschaffen van brandbeveiligingsvoorzieningen is niet voldoende. Brandblussers en brandslanghaspels moeten afhankelijk van de brandrisico’s en omgeving minimaal eenmaal per jaar worden gecontroleerd door een REOB-erkende onderhoudsmonteur. Ook droge blusleidingen moeten regelmatig worden gecontroleerd op druk en waterdichtheid door een REOB-erkende onderhoudsfirma. Alleen dan bent u er zeker van dat in geval van brand deze voorzieningen nog betrouwbaar en adequaat kunnen worden ingezet.

P&G Safety is een REOB-erkend onderhoudsbedrijf en voert controles uit overeenkomstig de vastgestelde onderhoudsnormen NEN-EN671-3 (brandslanghaspels), NEN2559 (brandblussers.)  NEN 1594 [droge blusleidingen], met uitsluitend gediplomeerde monteurs heeft P&G Safety een servicenetwerk in Regio Gelderland- Zuid, Brabant Nood, Brabant Zuid voor controle en onderhoud aan kleine blusmiddelen. Onze onderhoudsmonteurs hebben verschillende gespecialiseerde cursussen gevolgd, waaronder een REOB-Opleiding en een VCA-opleiding. 

Daarnaast vindt voortdurend bijscholing plaats, waarbij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van brandbeveiliging en preventie aan bod komen. Onze vakmensen zijn voorzien van alle benodigde apparatuur, onderdelen en gereedschappen, zodat ze vrijwel alle voorkomende reparaties en onderhoudswerkzaamheden snel en vakkundig ter plaatse kunnen uitvoeren.
 
P&G Safety heeft een erkend vulstation. Uiteenlopende soorten blusstoffen voor diverse merken en typen brandblussers zijn op voorraad, evenals een breed assortiment aan originele onderdelen. Daarnaast is er een volledig geoutilleerde onderhouds - en reparatiewerkplaats, ingericht met de meest geavanceerde (test)apparatuur en middelen.

Voor service aan brandblussers en haspels, ongeacht merk of type, kunt u op twee manieren gebruik maken van de P&G Safety dienstverlening. Zodra onderhoud noodzakelijk is: op afroep. Of wanneer u meer zekerheid wilt dat uw brandveiligheid altijd up-to-date is met een serviceabonnement. Controles, keuringen en vullen. Altijd op tijd. Komt u nooit voor verrassingen te staan. 

Neem gerust eens contact met ons op voor een op maat gemaakt brandveiligheidsplan of een serviceabonnement van uw blusmiddelen.

Zij vertrouwden al op P&G Safety Klanten