Brandblusmiddelen

Brandblusmiddelen voor uw veiligheid!

Brandblusmiddelen zijn van levensbelang. Denk daarbij aan brandblussers maar ook aan een blusdeken, en zaken als brandslangen bij grotere gebouwen. Brand in uw bedrijf of woning kan altijd gebeuren. Gelukkig kan vrijwel iedere brand met het juiste brandblusmiddel geblust worden. Maar het is dan wel van groot belang dat u er snel bij bent én dat u de juiste brandblusmiddelen bij de hand heeft. Hieronder vindt u een complete selectie van brandblusmiddelen.

Om een brand op de juiste manier te bestrijden zult u de trigger weg moeten halen. Een brand kan namelijk alleen ontstaan of in stand gehouden worden door de aanwezigheid van de volgende drie elementen:

1. Zuurstof
2. Brandbare Stof
3. Ontbrandingstemperatuur

Wanneer één van deze elementen wordt weggenomen dan gaat de brand uit. Tijdens het blussen met kleine blusmiddelen neemt u de zuurstof weg en verlaagt u de temperatuur. Door direct te beginnen met blussen van een kleine brand wordt een uitbreiding naar een grote brand voorkomen. Meer tips vindt u hier.

Voor uw veiligheid in huis of op uw bedrijf heeft u bij ons al een brandblusser vanaf een paar tientjes! Daar wilt u toch geen risico voor lopen? P&G Safety voor de beste brandblusmiddelen!