Brandblusser CO2 2 kg

Deze CO2 brandblusser, ook wel koolzuursneeuwblusser genoemd, is uitermate geschikt voor het blussen van vloeistofbranden (brandklasse B en branden in onder spanning staande apparatuur.

Het grootste voordeel van een koolzuursneeuwblusser is dat de blusstof (CO2) geen reststoffen en nevenschade achterlaat bij gebruik. CO2 blussers hangen voornamelijk bij hoogspanningsinstallaties, serverruimen en laboratoria.

De brandblusser wordt geleverd inclusief keuring (1 jaar geldig).

Vorstvrij tot -30 graden celsius. Blusrating 34 B.

Aantal:
Ex. BTW in. BTW
Van €142,85 €172,85
Voor €142,85 €172,85
Product bestellen

De CO2 komt gasvormig uit de cilinder, maar zit vloeibaar in de fles. Dit komt omdat de cilinder in feite een hogedrukcilinder is en gas onder druk van rond de 60 bar overgaat in een vloeistof. Door verandering in aggregatie als de blusstof in de buitenlucht komt, koelt het enorm af en heeft het een temperatuur van -80 graden Celsius. CO2 wordt daarom onder meer toegepast bij hoogwaardige elektronische apparatuur (tot 1000 Volt). Deze branden mogen, vanuit de Arbowetgeving niet geblust worden met op water gebaseerde blusstoffen zoals sproeischuim, vanwege het aanrakingsgevaar waardoor personen door elektrocutie letsel kunnen oplopen of erger. Een CO2 blusser is te herkennen aan de zwarte expansiekoker of sneeuwkoker aan het uiteinde van de slang. Tussen de expansiekoker en slang zit een handvat, dat men tijdens gebruik van de blusser moet vasthouden. Het handvat is nodig omdat het uiteinde van de onbeschermde koker zeer koud wordt (tot ongeveer -80 °C) en men door deze extreme kou derdegraads brandwonden op kan lopen. Daarom mag een koolzuursneeuwblusser ook nooit op personen worden ingezet! 

Ook interessant voor jou Interessant

Aanbiedingen en acties Aanbiedingen

Bekijk alle acties