in huis verplicht vanaf 1 juli 2022 Rookmelders

De Nederlandse overheid heeft bepaald dat rookmelders vanaf 1 juli 2022 in iedere woning verplicht zijn. Dat is reden voor mij om in de pen te kruipen en u te vertellen over de verschillende type rookmelders en de juiste plaatsing er van.

Rookmelders redden levens

Bij P&G Safety zien wij regelmatig dat er in woningen meestal wel één of een aantal rookmelders aanwezig zijn, maar nog lang niet voldoende. En vaak hangen ze niet op de juiste plek of ze werken niet, waardoor ze er vooral hangen om stof te vangen.

Als er brand uitbreekt in uw woning is elke seconde van belang. In uw slaap ruikt u niks, en dus ook geen rook. Met rookmelders in huis heeft u vier keer meer kans op het redden van uw leven doordat u de brand eerder signaleert. Ze geven u op zo’n moment de extra kostbare tijd die nodig is om uzelf en uw huisgenoten in veiligheid te brengen.

Het plaatsen van de rookmelders

Ik adviseer u om op tenminste iedere woonverdieping een werkende rookmelder op te hangen, zoals; in de gang en op de overloop. Beter nog is het om er meer op te hangen, waaronder één in elke slaapkamer, in alle woon- en verblijfruimtes, het washok en nabij de keuken. Installeer rookmelders altijd aan het plafond en niet tegen de muur.

Onze keuze in rookmelders

Geef brand geen kans met één van deze hoogwaardige rookmelders:

FIREANGEL ST-622-BNLT P-LINE ROOKMELDER
Deze op zichzelf werkende FireAngel ST-620 rookmelder is voorzien van Thermoptek® sensortechnologie, wat betekent dat deze een snellere responstijd heeft bij zowel detectie van smeulbrand als uitslaande brand. En daarmee een verminderde kans op vals alarm.

  • Met niet vervangbare lithium accu die maar liefst 10(!) jaar mee gaat en waarbij de werking 100% betrouwbaar blijft
  • De grote centrale knop voor handmatige functietest en tijdelijke onderdrukking van alarm en storingssignalen (Smart Silence)
  • Anti-diefstal beveiliging
  • Met ‘Sleep Easy’ functie voor uitschakeling van een foutmelding gedurende 8 uur
  • Met 5 jaar garantie 

FIREANGEL KOPPELBARE ROOKMELDER WST630 met ZENDMODULE

De FireAngel rookmelder WST630 is met recht één van de meest betrouwbare rookmelders ter wereld als het gaat om het waarnemen van en reageren bij smeulbrand en uitslaande brand. Niet voor niets wordt deze rookmelder aanbevolen door brandweer en de Nederlandse Brandwonden Stichting.

  • Met niet vervangbare 3V Lithium accu die maar liefst 10(!) jaar mee gaat en waarvan de werking 100% betrouwbaar blijft
  • Dankzij de W2 zendmodule is de rookmelder draadloos koppelbaar met andere FireAngel producten als; hitte-, rook-, en koolmonoxidemelders
  • Voorzien van pauzeknop en testknop
  • Deze rookmelder reageert niet op kookdampen, dus geen vals alarm meer tijdens het koken
  • Met 5 jaar garantie

Of u nu kiest voor de op zichzelf werkende FireAngel ST-622 of de koppelbare WST630; met deze toppers geeft u brand geen kans!

Ziet u door de bomen het bos niet meer als het gaat om de keuze van de juiste rookmelders en het plaatsen ervan? Ik sta voor u klaar om u te adviseren.
 

Brandveilige groet,

Peter van Wijk