Fluor en PFAS vrije brandblussers VERBOD 2028

Met dagelijks ruim honderdzeventig kleine en grote branden te blussen in Nederland gaan er li-ters schuim doorheen. Vaak begint het blussen van een brand met het gebruikt van een schuimblusser, waarvan het schuim grotendeels bestaat uit de milieuonvriendelijke stoffen; fluor en PFAS. Op het gebruik van de schuimblusser rust binnen afzienbare tijd een verbod in Europa. Ik hoor u denken: “Ok, P&G, en wat betekent dit voor de schuimblussers in ons bedrijf?”

PFAS in schuimblussers

Laten we bij de, voor u vast niet onbekende, term PFAS beginnen die vaak in verband wordt gebracht met de bouwwereld. Een verzamelnaam voor wel duizenden verschillende schadelijke stoffen die terug te herleiden zijn naar producten die we dagelijks gebruiken. Zo ook in het schuim in de brandblussers, ook wel bekend onder de naam; fluor.

Tijdens de productie en het gebruik komen deze verontreinigende stoffen terecht in het milieu. Dit betekent ook in ons drinkwater en voedsel. Deze stoffen zijn niet afbreekbaar en hopen zich in de loop der tijd alleen maar verder op. Met als gevolg verdere vervuiling van het milieu en een probleem voor de gezondheid van mens en dier.

Niet zo verwonderlijk dus dat er een Europees verbod komt op PFAS. Sterker nog, de datum is al bekend. Vanaf 2028 geldt er een verbod op schuimblussers.

Geen reden tot paniek!

Om op de zaken vooruit te lopen en bij te dragen aan een beter milieu hebben wij nu al PFAS-vrije brandblussers in ons assortiment opgenomen. De bestanddelen van het nieuwe blusschuim in de PFAS- en fluorvrije brandblussers is afkomstig uit hernieuwbare en afbreekbare bronnen. En daarmee vriendelijker voor het milieu.

Kom nu al in actie

U heeft tot 2028 de tijd om uw huidige schuimblussers te vervangen. Zijn uw huidige schuimblussers toe aan vervanging, dan raden wij aan om nu al over te gaan op deze nieuwe PFAS- en fluorvrije brandblussers. Deze zijn direct in onze webshop te bestellen of neem contact met ons op voor meer informatie en advies.

Naar de webshop